Seyircisiz lig için en uygun şampiyon Başakşehir olur!

Seyircisiz lig için en uygun şampiyon Başakşehir olur!

Başahşehir en son bıraktığımızdaki formu ve sosyal mesafeli şampiyonluk kutlamalarına uygun taraftar yapısıyla corona günlerine en uygun şampiyonluk adayı olarak ön plana çıkıyor…

Biz millet olarak biraz tez canlıyız, bir konuda hevesimiz kaçtı mı da kaçıyor. Ligin oynanmayan Covid 19 nedeniyle henüz oynanamayan sekiz haftasından bahsediyorum.

Corona tedbirleri azaltılınca zor bir kışın ardında haziran da gelince her şeyin bittiğini düşünen düşünmek isteyen ve hızla şehir değiştirip kendini güneye doğru atan binlerce insanın içinde futbolseverler de dahil olmak üzere unuttu bir şey var: Ligde oynanmayan sekiz maç…

12 Haziran’da başlayacak ve geri kalanı seyircisiz oynanacak ligin çok fazla ilgi çektiğini söylemek zor. Yaz futbol takımı tarafları için transfer demek.. Çoğu eylül ayında takımda olmayacak isimlerle anlaşma imzalandığı uçağa binmek üzere olduğunun hayallerinin kurulduğu aylardır bunlar.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin bitmeyen ligde iddiaları bittiği için ve Fenerbahçe halihazırda teknik direktörsüz olduğu için bu iki takım taraftarı hazırlıklarını tamamen gelecek sezona yönelik yapıyorlar. Trabzonspor ve Galatasaray’ınsa 2019-2020 için şampiyonluk şansları hâlâ var onların yaz mesaisi biraz daha sıcak geçecek. Ve şampiyonluk için iddiası olan iki takım Sivasspor ve nihayet Başakşehir.

Yeni dönemde beş oyuncu değişikliği serbest olacağı için otoriteler kadrosu dar Sivasspor’un  şansının azaldığını söylüyor. 

Eski hakem ve futbol yorumcusu yorumcusu Ahmet Çakar, Alanya'nın yerel televizyonu Dim TV'ye konuştu ve eğer sezonun kalan bölümü seyircili oynansaydı şampiyonun Trabzonspor olacağını söyledi.

Çakar "Şampiyonlukta favoriniz kim?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:
 
"Maçlar seyircisiz oynanacak. Hakemler seyirci baskısı olmayınca hata yapmaz. Seyircisiz oyun büyük camiaların aleyhinedir. Bu yüzden Galatasaray ve Trabzonspor süreci sonrası seyirci avantajını kullanamayacaklar. Oysa Başakşehir zaten yıllardır seyircisiz. Başakşehir'i bir tık önde görüyorum. Aksi olsa, yani maçlar seyircili olsaydı favorim Trabzon olurdu" dedi.

Bordo mavililer bu kadar yaklaştıkları bir sezonda muhakkak şampiyon olmak isteyeceklerdir. Galatasaray’ın da potaya girdiğinde ligi nerede bitirdiğini görmek için son yıllar bakmak yeterli. Tepedekilerin bir anlık hatasıyla kupayı kaldırabilecek tecrübeye fazlasıyla sahipler… Okan Buruk’un hocalığındaki Başahşehir’se en son bıraktığımızdaki formu ve sosyal mesafeli şampiyonluk kutlamalarına uygun tafaftar yapısıyla corona günlerine en uygun şampiyonluk adayı olarak ön plana çıkıyor…