Bodrum - Ortakent - Yahşi
Eğer keyifle oturduğunuz yerden kalkmak istemiyorsanız ki emin olun istemeyeceksiniz, sahil boyunca yayılmış pek çok otel, apart, pansiyon, kafe ve restoranlar siz güneşlenirken bile servis yapmaya hazırdır
Nasıl anlatsam, nerden başlasam, mmmm....
Bodrum, Bodrum...
Diye başlıyor Mazhar, Fuat, Özkan’ın meşhur şarkısı. Ben de yaz kapıdayken, herkes tatil planları yapıyorken ilk yazımı Bodrum üstüne yazayım istedim... Tatilini bu yarımada dolaylarında geçirmek isteyenlere ya da nereye gideceğine daha karar vermemiş olanlara saygıyla: Bodrum - Ortakent - Yahşi
Bodrum deyince akla hemen Türkbükü, Gümüşlük, Turgutreis, Gümbet, Bitez, Yalıkavak, Akyarlar gibi tatil yerleri gelir. Ama bu ay size belki de çok farkedilmemiş ama gerçekten gidip görülesi, temizliğiyle mavi bayrağa lâyık görülen denizine mutlaka girilesi bir yerden
bahsedeceğim: Ortakent - Yahşi beldesi...
Gerçekten yahşi
Yaklaşık 3500 yıl önce Miken uygarlığı döneminde ilk yerleşimlerin başladığı sanılan bölge, eskiden ‘Müsgebi’ olarak anılırmış. Turizmin tüm cazibesine rağmen burada toprağa bağlı, tarım, hayvancılık ve narenciye uğraşarak hâlâ yaşamlarını sürdürenler insanlar var.
Bodrum yarımadası plajlarının hiçbirinde olmayan bir kum, tertemiz mavi bayraklı bir deniz ve iyi organize olmuş bir belediyecilik hizmetiyle Ortakent - Yahşi beldesinin yıldızı son senelerde giderek yükseliyor.

Mandalina sevmeyen var mı?
Ortakent-Yahşi, Bodrum yarımadasının batısında kalan, yeşilliklerin arasından uzanan ince yollarla denize inilen bir belde olup, halen bozulmamış köy dokusu, geçen yüzyıldan kalma eski taş evleri, tepedeki eski değirmenleri ve mandalina bahçeleri gözünüze ilk çarpacak özelliklerinden sadece birkaçı. Ayrıca su sporuyla ilgilenene ufak bir tüyo; Ortakent sahili su sporları için çok elverişli.
Hizmette sınır yok
Ortakent, denizden esen serinletici rüzgârıyla, yaz sıcağının altında güneşlenirken bunalanların imdadına koşan bir yer. Eğer keyifle oturduğunuz yerden kalkmak istemiyorsanız ki emin olun istemeyeceksiniz, sahil boyunca yayılmış pek çok otel, apart, pansiyon, kafe ve restoranlar siz güneşlenirken bile servis yapmaya hazır. Yani anlayacağınız burası saatlerce dinlenip, denize girebileceğiniz huzurlu ve sakin bir tatil için ideal bir yer Ortakent – Yahşi.

Nasıl Ulaşırım?
Bu güzel yere ulaşmakta çok kolay. Bodrum şehir merkezindeki otobüs terminalinden dolmuşlarla yaklaşık 20 -25 dakikada ulaşabilirsiniz. Bodrum merkeze sadece 10 km. uzaklıkta. Ulaştığınızda sahil boyunca kurulmuş birçok konaklama yerlerini göreceksiniz.
Ayrıca sahilini boydan boya dolaştığınızda karnınız aç olmasa bile; o çiğ böreklerin ve gözlemelerin kokusunu duyduğunuzda kendinizi yemek yerken bulabilirsiniz.
Nerede Kalırım!
Gelelim nerede kalabileceğize; gidip kalabileceğiniz, kendinizi evinizde gibi hissettiğiniz birkaç yeri size tavsiye ediyorum. Genelde yarım pansiyon, tam pansiyon şeklinde hizmet veren bu otelleri, internet sitelerinden inceleyebilir, fotoğraflarını görebilir, telefon edip detayları öğrenebilirsiniz.
Keyifli, huzurlu, süper tatiller geçirmeniz dileğiyle...
- DİLEK AĞACI OTEL ( www.dilekagaciotel.com )
Yahşi Mah. Yalı Cad. No:66 - 0252 348 43 15
FİYAT: Haziran Dönemi : 50 Tl.
Temmuz – Ağustos Dönemi : 75 Tl.
- AÇELYA OTEL ( www.acelyaotel.com )
Yahşi Mah. Yalı Cad. - 0252 348 30 90
FİYAT: Haziran : 60 TL.
Temmuz : 70 TL.
Ağustos : 80 TL.
- STS OTEL ( www.stsotel.com )
Yahşi Mah. Yalı Cad. - 0252 348 30 40
FİYAT: 15/06 – 12/07 13/07 – 28/08
Standart Oda (Yarım pans.) : 55 TL. 70 TL.
Apart Oda (Yanlızca oda) : 175 TL. 200 TL.
Suit Oda (Oda-kahvaltı) : 210 TL. 210 TL.
- ORTAKENT VİRA’S ( www.ortakentviras.com )
Yahşi Mah. Yalı Cad. No:74 - 0252 348 39 92
FİYAT: Oda kahv. - Yarım pansiyon
Haziran : 40 TL. 50 TL.
Temmuz : 50 TL. 60 TL.
Ağustos : 60 TL. 70 TL.
Eylül : 40 TL. 50 TL.
- HOTEL AMFORA ( www.amforabodrum.com )
Yahşi Mah. Yalı Cad. - 0252 348 37 74 – 78
FİYAT: Yarım pansiyon
15/05 – 30/06 : 50 TL.
01/07 – 07/07 : 60 TL.
08/07 – 25/08 : 75 TL.
26/08 – 30/09 : 55 TL.
Pınar Erten
![]() |
Editör / Yazar :
Pınar Erten Kategori : Seyahat Gezi İnceleme Kolu Tarih : 22.05.2009 13:12:29 Bu Yazarın Tüm Yazıları İçin Tıklayınız
|
Yasal Uyarı: Chentick internet sitesinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları Chentick Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.














