Rötarlı Bir İstanbul Buluşması: Placebo
23 haziran günü konser biletleri elinde kuruçeşme arena ya en kestirme yoldan nasıl varsam diye düşünürken hatta bir kısım konser alanına çoktan varmış beklerken. Birden son dakika haberi duyuldu

Her yeni albümden sonra illa ki Türkiye'ye uğrayan Placebo son albümleri olan "Battle for the sun" ın dünya turnesi kapsamında 4. kez istanbulda sahneye çıkıp bizlere yine unutulmaz bir konser yaşattı .
23 haziran günü konser biletleri elinde Kuruçeşme Arena'ya en kestirme yoldan nasıl varsam diye düşünürken, hatta bir kısım konser alanına çoktan varmış beklerken... Birden son dakika haberi duyuldu "Konser bir sonraki güne ertelendi". Sebep ise baya trajikomik; konser ekipmanları Bulgaristan sınırından gelirken Türk gümrüğünden geçemedi. Aslında herkes bir gün daha bekleyecek kadar seviyordu Placebo' yu, fakat akla ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında son anda iptal olan Depeche Mode konseri geldi. Aynı hazin son bu konser için de mi geçerli olacak diye düşünmeye başladık ,neyse ki korkulan olmadı, 23 haziran yerine 24 haziran günü Kuruçeşme'nin en kestirme yolunu tuttuk.
Konsere göre tatil planı yapan bir çok insan konser biletlerini iade etti ama yinede tahmini olarak 5,000 kişi doldurmuştu Kuruçeşme Arena'yı.
30 dakika gecikmeli de olsa gitarlar ve vokalde Brian Molko, Basda Stefan Olsdal ve davulda grubun yeni üyesi Steve Forrest sahnedeydi.
Brian Molko ilk konuşmasında "çoğunuzun dünde burada olduğunu biliyorum ama bizim suçumuz değil Türk gümrüğüne kızın" diye bir günlük gecikmenin açıklamasını da yapmış oldu.
Yaklaşık olarak 1,5 saat süren konserde hiç ara vermeden, detone olmadan, ses albüm kayıtlarında mı, canlı mı anlamadan şarkılarını söyledi Brian molko. Normalde bis yapmayı sevmeyen Placebo 3 kere bis yaptı ve tam herkes coşmuşken, bir sonraki konserde görüşmek üzere gittiler.
Konser setlisti şöyleydi;
kitty litter
ashtray heart
battle for the sun
for what it's worth
sleeping with ghosts
speak in tongues
follow the cops back home
every you every me
julien
special needs
the never-ending why
black-eyed
happy you're gone
meds
come undone
special k
song to say goodbye
infra-red
the bitter end
taste in men
KONSERDEN EKSTRA NOTLAR;
-Konserde ön grup olarak Expatriate vardı.
-Placebo ve özellikle brian molko hayranı genç kızlardan konserde azıcık uzak durmalı çünkü kulak zarınıza ciddi hasar verebilirler.
-Brian Molko konserde pek fazla konuşmasa da istanbul boğazına "Nehir" diyen ünlüler listesine girmiş oldu.
-Özellikle sahne önü bileti alanlar ses sistemini kötülese de arkada kalanlara gayet güzel geliyordu ses.

Yasal Uyarı: Chentick internet sitesinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları Chentick Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.
| Yorumlar |
| Bu yazıya ait henüz bir yorum bulunmamaktadır. |
|