Yiğidim Aslanım U2'm
“I still haven't found what i'm looking for
İstanbul’un bütün stadlarını gezip Olimpiyat Stadı’nda karar kılmış olmalarını kınıyorum ilk tepki olarak. Son saniyede boş bırakılma kararı verilen güney tribün sonrası biletlerini değiştirmek zorunda kaldığımız insanlardan küfür yiyen biz gönüllülere de birer özür borçlular.
Stadın tam olarak yarısını kaplayan ve tribünlerden bile yükseğe uzanan sahnelerine sonsuz saygı duyuyorum ama o ne renklerdir demeden edemiyorum. On yüz bin milyon parçacıklı 360 derecelik ekrana baştan peh dediysem de sonradan yaptığı şekillere de saygılar sundum. İnsanlara 360 derece dönen sahne diye yutturdukları bu ekran ve olsa olsa 120 derece dönen köprülere ne çok küfür gelmiştir merak bile etmiyorum. Ama yine de adamlar yapmış yahu.
.jpg)
Sahne yapısı gereği Red Zone’dan bilet alan ve AIDS’li hastalara deste olan seyirciler ancak Bono’nun poposunu gördü, yazık onlara.
Saha içi insanlarının sahne içi kısımdaki bölüme girebilmek için bütün stadyum boyunca nasıl koştuklarını gördükten sonra harcanan yeteneklere üzüldüm Türk sporu adına.
Konserin kırılma anı tabi ki Zülfü Livaneli’dir. Aksini söyleyene gülerim. U2 şarkılarına toplasan ve zorlasan ancak 5.000 kişi eşlik ediyorsa da Zülfü Livaneli’nin patlattığı “Yiğidim Aslanım”a bütün stadın –ki bu tahmini 60-70.000 kişiye denk geliyor- eşlik etmesi Türk’ün gücüdür dersem çok komik olur ama olsa olsa U2’ya insanların şekil için geldiğine kanıt olur.
“I still haven’t found what i’m looking for” isimli şarkıda Bono’nun “Şimdi siz” diyerek kalbini kazandığı seyirci alkışlar ve koroya yakın eşliklerle iade-i ziyaret yaptılar. “In a little while”da sahneye çıkarıp dans ettiği, bütün sahneyi beraber dolaşıp kucağına yattığı kıza “Since she was a little girl, With Turkish eyes" diyerekten şarkı söyleyince ona ölümsüz bir an yaşatmış ve benden “aferin”i almıştır.
Görev bilincim sebebiyle Snow Patrol’u izleyemedim ama dinledim. “U2 bahane Snow Patrol şahane” diyen 1 milyon insan bulamam belki ama pek çok kişi var biliyorum. Onları mahçup etmediler, sadece işitsel olarak bile.
Sırf Avrupa’dan Asya’ya yürüsünler diye Boğaz Köprüsü’nü kapatan ve insanları perişan eden zihniyeti buradan kınamak istiyorum. Bono’nun Tayyip’e iPod hediye etmesine gülmeden edemiyorum. O da Tayyip’e neden hapse girdin diye sorunca RTE’nin verdiği “şiir yüzünden” cevabına gülmüş. Buna gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.
Konserin en büyük destekçisi 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nı tebrik ediyor ve biz gönüllülere en güzel yerlerden hem de ücretsiz konser izleme olanağı sunduğu için öpüyorum.
Konseri fırsat bilen fırsatçılar konser öncesi yağan yağmurda naylon yağmurlukları 5 TL'den satarak köşeyi döndüler, bizim niye aklımıza gelmiyor bunlar bilemiyorum.
![]() |
Editör / Yazar :
Asuman Çakıroğlu Kategori : Kültür & Sanat Tarih : 07.09.2010 16:02:37 Bu Yazarın Tüm Yazıları İçin Tıklayınız
|
Yasal Uyarı: Chentick internet sitesinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları Chentick Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.


























